49-годишната Даниела Алакушева влиза в кандидаткметската надпревара за община Айтос, научи Грамофона нюз. По образование Алакушева е финансист. Дамата е родом от Айтос, а на предстоящите избори наесен ще бъде издигната от Инициативен комитет.

От екипа на кандидат-кметицата обявиха, че се очаква тя да бъде подкрепена от доста известни личности и бизнесмени от Айтос.

„Очакваме Алакушева да получи и много широка подкрепа от различни политически сили. Назад в годините тя е доказала, че може да работи отлично в екип и се разбира чудесно с хората. Заради експертността си Алакушева е много уважавана и харесвана“, посочиха от щаба й. 

Сред основните приоритети на айтозлийката, ако спечели изборите, са превръщането на Общината в желано място за живот и незабавно справяне с ежедневните проблеми на местните.

Даниела Алакушева е магистър по Аграрна икономика от Тракийския университет - Стара Загора. Има придобити две допълнителни специалности -  Международни икономически отношения и Финанси и счетоводство от УНСС – София, както и магистратура по Публична администрация от юридическия факултет на Пловдивския университет.

Досега тя не е членувала в партии и не се е кандидатирала на избори.