Удобни тротоари за хора в неравностойно положение и майки с колички, повече внимание към възрастните хора и повече детски градини.

Това са само част от предложенията на бургазлии към първия кандидат за кмет на Бургас на предстоящите местни избори Живко Табаков.

Идеите на местните, които той приема в продължение на една седмица, са насочени към социалните дейности.

Според някои бургазлии, участващи в анкетата на Табаков, липсват условия за придвижването на хора в неравностойно положение.

Бургазлии желаят в града да има повече рампи и подвижни пътеки. Други са на мнение, че е добре на територията на общината, на различни места да се направят съоръжения за оставяне на велосипеди.

Част от хората считат и че трябва да се изградят домове или общински общежития. В тях  младежите, навършили 18 години, ще могат да бъдат настанявани, докато съумеят да се адаптират след напускането си.

За голяма част от бургазлии е важно да се обърне по-специално внимание към възрастните хора. „Има много възрастни и самотни хора и според мен е нужно медицинско лице да ги посещава два пъти седмично”, казва бургазлийка.

Други жители са на мнение, че трябва да има повече детски градини, за да не се притесняват къде ще записват децата си.

„Голям проблем, нерви, чакане и тревожност имаме, когато децата ни са приети в другия край на града, защото по лична карта се водят там”, коментират още анкетирани.

Техните отговори ще бъдат анализирани от екипа на Живко Табаков, а резултатите от тях ще бъдат излъчени в поредното онлай студио на кандидата за кмет.