Бургаските социалисти вече умуват какъв да е профилът на кандидат – кмета им.  Това съобщи пред Gramofona.com общинският лидер на партията Живко Господинов. „Засега говорим само като за профил на кандидата и има различни мнения“, уточни той. Господинов не се спря на имена, тъй като до кметските избори има достатъчно дълго време. Те ще се състоят през 2019 година.

Общинският лидер посочи, че колективният орган е този, който ще вземе решението какъв трябва да е кандидат – кметът, издигнат от столетницата. Дали да бъде партийна фигура или извън партийна, но широко подкрепена.

Според Живко Господинов силна фигура, широко подкрепена е по-работещият вариант от партийно издигнатия кандидат.

Той открито призна, че от БСП-Бургас полагат най – много усилия за организационното укрепване на партията. От столетницата се подготвят да отворят клубове във всеки един бургаски комплекс. „Искаме хората да свикнат да идват в тях редовно, да споделят своите виждания, мнения и проблеми. По този начин ще подпомогнем и дейността на общинските ни съветници“, допълни още Живко Господинов.

Той, общинските съветници и депутатите от БСП-Бургас поканиха журналисти на работно кафе. Сред темите бяха Бюджет 2018 и това, че не се правят вече обществени обсъждания по бургаските квартали.