БСП-Бургас са категорично против това цената на билета за градския транспорт да скочи с 30%, заявиха на пресконференция пред журналисти в бургаската партийна централа на ул. „Фердинандова“. Позицията им е в следствие  на бурната реакция в социалните мрежи след коментара на общинския съветник Мосинов пред информационния сайт Грамофона (вижте тук).

Социалистите смятат, че докато транспортната схема не бъде променена, няма да има ефект от подобно увеличение, тъй хората недоволстват.

„Откакто беше приета новата транспорта схема, още от тогава със срещите с граждани, симпатизанти и живущите по отделни райони, които ежедневно използват автобусния транспорт, никой от тях не сподели, че тази нова схема е удобна за него“, това заяви общинският лидер на партията Живко Господинов.

Хората в конкретика са обяснили защо не е удачна новата транспортна схема и какви затруднения създава. Факт е, че на няколко пъти бяха променени новите автобусни линии. Директните линии бяха разпокъсани, например, за да се придвижи човек от „Меден рудник“ до „Изгрев“ или „Славейков“ трябваше да се прикачва на друг автобус.

„На фона на това предстои и увеличение на цената на билетчето от 30% и не знам какъв ефект се гони, но ако ефектът е да се подобри финансовото състояние на общинското предприятие, считам, че това не е ефикасна мярка, а напротив – още по-голяма част от хората, които и досега използват тази транспортна схема, ще бъдат принудени да се откажат от нея поради икономически причини. “, допълни още той.

БСП-Бургас категорично заявиха, че са против всякакво увеличение, докато не се преработи тази схема и ако не се направи корекция, няма да има нужния ефект за от подобна мярка.