Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков откри изложба на рисунки на български деца в Иран. Над 50 картини на деца от София и Казанлък ще бъдат изложени в Музея на мира в столицата Техеран. Инициативата е на българското посолство в страната.

Станков е в Иран като част от делегацията, която участва в 18-та сесия на Смесената българо-иранска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. По-рано днес той не скри задоволството си от договорките, които са направени по време на форума.

Станков е разговарял с зам.-министъра на енергетиката на Иран, заместник-министъра на петрола и с генералния директор по международните въпроси на Организацията за ядрена енергия на Иран. По време на срещите са били обсъдени възможностите за участието на български и ирански компании в различни проекти от енергийната сфера на двете държави.

Иран е една от страните с най-много залежи на петрол. След като санкциите срещу страната бяха свалени, Техеран има намерение да възвърне старите си пазари и да вдигне добива на петрол до 3,6 млн. барела на ден.