Висока избирателна активност на първите преки избори за лидер на БСП отчитат социалистите в Бургаско. В областта правото си на глас са упражнили 73% от членовете на БСП.

В община Бургас, избирателната активност достигна до 66%. „Още сутринта при отварянето на секциите, имаше хора, които вече чакаха, за да гласуват. Не се сбъднаха прогнозите, че няма да има интерес към изборите“, коментира общинският председател на БСП в Бургас Живко Господинов.

1071 са социалистите в Бургас, които имаха право на глас. От тях 706 са гласували, а действителните бюлетини са били 688. Досегашният председател на БСП Корнелия Нинова е получила подкрепата на 448 от бургаските си съпартийци. За Кирил Добрев пък са гласували 213 души.

В областта Нинова води убедително със 79% от гласовете. Кирил Добрев е втори. Той е получил подкрепата на 18% от избирателите в Бургаско. Резултатите от вота в Бургаска област са идентични с тези в цялата страна.

На национално ниво Корнелия Нинова победи с 81,5% от гласовете на социалистите. Кирил Добрев пък е бил подкрепен от близо 15 на 100 от гласувалите членове на БСП.

От бургаската структура на партията се похвалиха, че изборният ден е минал спокойно и тук не са били регистрирани жалби и нередности, които биха могли да опорочат вота за председател на партията.