Бургаският журналист Диана Саватева ще бъде на едно от челните избираеми места в листата с кандидат-депутати на ПП ГЕРБ от така наречената гражданска квота. Кое е точното място ще стане ясно утре, когато от местната структура на партията ще регистрират листата в Районната избирателна комисия. Междувременно името на известната журналистка предизвика полемики в социалните мрежи от похвали до крайни критики.

Самата Саватева написа в профила си във Фейсбук:
 
„Ще се опитам да бъда полезна с информацията, която имам, с умението да „разглобявам“ проблемни ситуации и да търся решения. Ще имам възможност да погледна Бургас не само отвътре, но и отстрани. Убедена съм, че развитието на силни региони е полезният път – и за самите региони, и за държавата.

Няма да си правя предизборен фейсбук профил - моето място е тук – тук са приятелите ми, местата, които обичам, думите, зад които стоя. Няма да се обличам нелепо и да се държа театрално.

Имам нужда от вас!“  

Диана Саватева е главен редактор на бургаското издание на „24 часа“. Работила е и в други местни медии – вестници и телевизии. Известни нейни статии и интервюта са свързани със знакови лица от групировките от ъндърграунда.

Снимка: Личен архив