Бургаският депутат от ГЕРБ Иван Вълков настоява лидерът на БСП Корнелия Нинова да се извини на цялата парламентарна група на партията и на всички народни представители от ГЕРБ. Припомняме, че в петък Нинова бе наказана от председателя на Парламента Цвета Караянчева със забележка, защото заяви от трибуната, цитирам:  „17 души убихте, днес трябваше да им решим проблема. Няма закон за пътищата!”.

Според Иван Вълков думите на Нинова са изключително крайни и обидни. „Това е недопустимо за един ръководител на партия да използва такива думи. Тези хора, които тя нарече крадци, в последните години след 2007 направиха много промени в Бургас - ремонти на училищата и детските градини, на театъра, на операта, строежа, който се извършва на една от най-големите зали в страната „Арена-Бургас”, пътя Бургас – Слънчев бряг, отварянето на свободната зона в пристанището.

Тези хора дойдоха след един тригодишен мандат на управление на БСП и направиха това в продължение на 9 години. Мисля, че трябва да им се отдаде заслуженото, а не да се наричат с такива думи, които са недопустими за водач на парламентарна група”, коментира пред журналисти в Бургас Вълков.

И допълни: „Бих попитал Нинова как ще нарече хората от комунистическия режим, които са извършили убийствата на над 30 000 души, които са цветът на нацията и интелигенцията на България след 1945 година?Или как ще нарече тези, които са направили атентата на Света Неделя със 150 души убити.

Това е най-големият атентат в Европа през 20 век, където са избити над 34 полковници и 14 генерали-цветът на българската армия. Това са всички герои от Първата световна война. БСП е първоприемник на БКП - така ли ще нарече тя тези хора, които са виновни за гибелта на тези хиляди? Най-лесно се хвърлят думи и обиди в пространството, но човек трябва да носи отговорност затова, което казва, още повече когато е политически лидер”.