Бургаска област е най-уязвимата в страната по отношение на миграционния поток. За това алармира зам.-председателят на партия АБВ Румен Петков. Според него тук е една от най-тежките зелени граници, а правителството и сектор "Сигурност" трябва час по-скоро да убедят хората, че са взети всички необходими мерки, за да не се допускат инциденти.
 
"Бургас има инфраструктура, която от гледна точка на терористична заплаха е много чуствителна. Бургас има пристанища, има летище и магистрала. Има и огромна рафинерия. Бургазлии трябва виждат държавата всеки миг до себе си", допълни още Петков.
 
Според него правителството не е готово с необходимите мерки, които могат да направят хората по-сигурни. От АБВ обмислят публична дискусия, с която обществото да се запознае с предизвикателствата и проблемите, пред които сме изправени.
 
"Преди година и половина - две ние, от АБВ предупреждавахме, че Европа не е подготвена. Това обаче се възприе лековато както от БСП, така и от ГЕРБ", припомни Румен Петков. 
 
Според него освен публичното говорене, е необходима подготовка както на учениците, така и на възрастните, как да реагират при определени ситуации. Румен Петков е в Бургас за среща с делегатите от партията. Той изказа удовлетворението си от работата на местната структура.