Бургас и руският град Ярославъл вече са побратимени. Това стана факт след като Димитър Николов и руският му колега Владимир Слепцов подписаха двустранно споразумение.

„Уверявам ви, че ще има по-задълбочено сътрудничество между двата града. Този договор ще спомогне и за утвърждаване на българо-руските взаимоотношения. Трябва да продължим нашите контакти не само на културна и историческа основа, но и на бизнес и икономическа такава“, заяви Слепцов.

От своя страна Димитър Николов му благодари, затова че руският град е предоставил помещение на българския клуб „Шипка“. В него нашите сънародници се събират, за да отбелязват българските празници.

„Договорихме се фирмите, които произвеждат в Бургас, да гостуват в Ярославъл и да им бъде предоставено специално място и пространство, за да могат покажат своите продукти“, каза още Николов.

На церемонията в Община Бургас присъстваха зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, Почетният консул на Русия Тонко Фотев и Сергей Терьохин, представител на Българо-руско дружество за приятелство "Шипка".