Бургаската структура на БСП тръгна на автошествие из улиците на черноморския град. По този начин местните социалисти отбелязват 1 май – Ден на труда и работническата солидарност.

Близо 20 леки автомобила потеглиха от началната точка – паркинга пред магазин „Метро“. Начело на колоната беше тъмночервен „Форд Торнео“, управляван лично от общинския председател на левицата Живко Господинов. До него отдясно седеше още едно емблематично лице на червените в града – Чанко Мирчев.

Сред участниците в автошествието бяха и други знакови имена от БСП-Бургас, сред които бившият омбудсман Таню Атанасов и проф. Юлия Йоргова-Форд, която беше на косъм да влезе като депутат в новоизбраното Народно събрание.

Колоната от автомобили, в която освен ръководството се включиха и членове и симпатизанти на партията, потегли точно в 10,00 ч. На всяка от колите имаше червени балони и плакати с надписи, призоваващи за достоен труд и живот. Не липсваха и знаменца с българския флаг. Маршрутът минаваше през основните булеварди и улици на Бургас, като крайната точка е ул. „Димитър Димов“.

Освен празник днешният 1 май е твърде важен за левицата от чисто политическо естество. Ръководството на Националния съвет на партията ще решава какво да прави с мандата за съставяне на правителство, който ще получи на 5 май от президента Румен Радев. Според вътрешни източници ще се избира между три варианта – връщане на мандата, правителство с премиер Корнелия Нинова или кабинет с ограничен мандат до края на годината или до другата пролет, който да има предимно експертен състав.