С тъпани и гайди симпатизанти и членове на БСП-Бургас отбелязоха 1-ви май – Международния ден на труда. Шествието, в което се включиха стотици бургазлии, започна от Стоматологията и завърши пред общината. Там се състоя и празничен концерт с участието на бургаската група „Фортисимо“.

„Правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти съществува единствено на база компромиси, които са в ущърб на българските граждани. На последните избори Българската социалистическа партия получи доверието на 1 милион българи. Те видяха в нас така дългоочакваната промяна. Ние не ги предадохме! Ние показахме, че сме реална алтернатива! Нашите позиции са последователни. Те дават ясен знак на българския народ. БСП е готова да брани българските национални интереси. Нашата цел е справедлива”, заяви пред събралите се граджани Васил Иванов, председател на местната младежка структура на партията.

Сред присъстващите бяха народните представители от „БСП за България“ Николай Тишев и Димитър Стоянов, както и общинският председател на партията Живко Господинов.