Ръководството на БСП Бургас разпространи изявление, с което настоява бившият им съпартиец Павел Маринов да напусне местния парламент. Маринов е съветник от квотата на БСП, но вече е независим и част от политическия проект на Жан Виденов. Публикуваме изявлението на бургаските социалисти без редакторска намеса.

                                                                                                                   ИЗЯВЛЕНИЕ

на ръководството на Общинския съвет на БСП Бургас

Относно: изявление на общинския съветник, избран от листата на БСП -Бургас, за напускане на групата съветници и БСП.

Ръководството на Общинския съвет на БСП Бургас посрещна с неразбиране заявлението на общинския съветник Павел Маринов, за напускане на групата на общинските съветници на БСП и БСП.  Социалистите и симпатизантите  на БСП от община Бургас са му гласували доверие да ги представлява в общинския съвет на Бургас.

Със заявлението си за напускане на групата съветници от БСП и БСП, Павел Маринов вече не представлява друг, освен себе си.

Ръководството на Общинския съвет на БСП  Бургас счита, че е морално и достойно  г-н Павел Маринов да напусне и Общинския съвет.

На призива на социалистите да напусне общинския съвет на Бургас Павел Маринов отговори:

"На моята покана да споделя идеите и мотивите си не получих отговор. Препоръчвам БСП да са по-отворени към диалог за лявата политика и да не се държат като секта. Обществото очаква отговори от БСП, които от години се бавят. Време е да се появят нови леви партии и коалиции които да дадат отговор на очакванията."