В момента няма нито един лев за общините, всичко е хаос, замряло, разруха и мизерия“. Това коментира в Айтос експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че президентът Румен Радев се разпореждал с политическите партии както намерил за добре, давал им задачи, определял им срокове и ежедневно нарушавал Конституцията.

„Всичко зависи от диктатора и неговите марионетки, които си раздават огромния финансов ресурс от олигарсите, които главният прокурор вкара в ареста“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов коментира и новият политически скандал от вчера, при който Тошо Йорданов от ИТН обяви, че Татяна Дончева е предлагала половин милион на депутати от партията на Слави да я напуснат.

„Как, на кого и кога ще се повдигнат обвинения за този скандал. Ние, ГЕРБ, няма да оставим той (скандалът, б.р.) да се замете под килима“, отсече още експремиерът.

Борисов допълни, че актуализацията на бюджета и това дали ще се прави план за възстановяване, е работа на парламента, тъй като сме парламентарна република.

Той каза, че не се страхува от нищо и ГЕРБ е „яка партия“, която си има достатъчно кадри.

Попитан от журналисти кой ще е кандидатът за президент на ГЕРБ, Борисов отказа да коментира.

Бившият министър-председател посети Айтос, за да види как изглежда парк Славеева река в града, който беше напълно реновиран преди 2 години.