Бишият директор на Индустриалния парк в Бургас Стамен Стамов е новият шеф на местния клон на Информационно обслужване. Още в средата на миналата седмица Стамов призна пред Gramofona.com, че е получил предложение и най-вероятно точно той ще оглави бургаския офис.

Не пожела обаче името му да се коментира преди понеделник, тъй като не беше сигурен, че крайният избор ще падне на него. Наши източници разкриха обаче, че още утре Стамов ще бъде представен на екипа на Информационно обслужване в Бургас.

Той заема поста от досегашния директор Даниела Бонева. Тя беше начело на бургаския клон през последните 8 годин. Информационно обслужване е държавна компания, която е доставчик на IT услуги, основно за държавната администрация. Една от най-важните задачи на компанията обаче е обезпечаването на изборния процес и отчитането на резултатите от изборите.

Именно екипите на Информационно обслужване са тези, които обработват данните от изборните протоколи и подават информация за резултата от всеки един вот.

През 2017 год. той беше кандидат за народен представител от квотата на Реформаторския блок. Малко след изборите Стамов оглави Индустриалния парк в Бургас. През януари 2020 год. беше сменен с решение на Общото събрание на парка.