Ще искаме повече пари за охрана на границата. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов и унгарският му колега Виктор Орбан на ГКПП Лесово.
 
"Щом ЕС може да отпусне 3 млрд. на Турция, то и 160 млн. за България не са проблем", коментира Орбан. И Борисов, и Виктор Орбан подчертаха, че опазването на нашата граница е приоритет не само за България, но за Европа като цяло.
 
Българският премиер допълни, че оградата на българо-турската граница не е създадена, за да ни огражда от Турция, а заради нелегалните мигранти.
 
„Това е ограждение, което не ни огражда от Турция, а от нелегалните мигранти. Към този момент службите и граничарите, които са на място споделят, че в момента имаме коректност от страна на турските власти. Те имат същия проблем, който и ние”, заяви премиерът.
 
Уточни, че ролята на южната ни съседка при спирането на мигрантския поток е от голяма важност. В момента Бойко Борисов и Виктор Орбан пътуват към Атия, където ще инспектират охраната на черноморската ни граница.
 
Още вчера на работна вечеря двамата обсъдиха предстоящата среща в Братислава. В петък в словашката столица ще се проведе среща на държавните и правителствените ръководителки на страните-членки на Европейския съюз.