100 дни изминаха  от втория мандат на поморийския кмет Иван Алексиев. През този период  на управление градоначалникът   даде старт на няколко важни проекта за развитието на община Поморие.  

Един от тях,  с най-голям интерес от гражданите,  е безплатното саниране на малките блокове. Собствениците на 10 сгради са сред първите, които ще имат обновени и енергийно ефективни домове. Поморие е един от 28-те града, които спечелиха финансиране по Оперативна програма  „Региони в растеж” - 2014-2020г.

Друг значим проект е този в социалната сфера. Възрастни и хора с увреждания ще могат да получат необходимите грижи, след създаването на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване.

„100 дни не са много време от гледна точка на това, че работата ни е  продължение на изминалите четири години и предвид ясната визия, която имаме за следващите четири”, каза Алексиев.

Чрез най-новия проект на Общината се предоставя възможност за финансиране на всички добри идеи от страна на бизнеса или неправителствените организации.

Скоро се очаква Поморие да има свой Дом на изкуствата. Той ще е  в една от емблематичните сгради в центъра на града. Ще се построи  и атрактивна вятърна мелница на мястото, където е съществувала преди  години.

Снимка: Архив