Продължават ремонтните дейности на ВиК мрежата по ул. "Климент Охридски" в участъка между ул. „Уилям Гладстон“ и ул. „Дебелт“.

 Община Бургас съобщава, че от 10.00 ч. на 03.08.2021 г. /вторник/ до 17.00 часа на 30.08.2021 г. /понеделник/ се въвежда промяна в движението, като се затваря за МПС участъкът от ул. „Цар Калоян“ до ул. "Ивайло".

От Общината допълват, че промени в трафика заради ремонти ще има и в к/с „Изгрев“. Там започва следващ етап от ремонтните дейности на ул. „Петко Задгорски“, в участъка от ул. „Георги Калоянчев“ до ул. „Никола Петков“. От утре, 3 август, за срок от две седмици се променя временно организацията на движение. Улицата ще бъде затворена за автомобили в споменатия участък в едната посока – направление от ул. „Никола Петков“ към ул. „Георги Калоянчев“.

Ремонтът ще стартира при кръстовището до магазин „Билла“. Първо ВиК и Топлофикация – Бургас ще извадят старите и ще поставят нови тръби. След тях Общината ще положи нов асфалт. На кръстовището ще бъдат монтирана и светофарна уредба. После работата ще се премести на следващ уличен участък.

Ремонтните дейности налагат автобусни линии Б1 и Б11 временно да се движат с променен маршрут, както следва:

Линия Б1

Запазва се маршрутът от Терминал „Изгрев“ в посока Терминал „Меден рудник“. В обратна посока, от Терминал „Меден рудник“ към Терминал „Изгрев“, автобусите ще пътуват по съществуващия маршрут до спирка „Никола Петков“ и продължават по ул. „Димитър Аврамов“- ул. „Акве Калиде“. За пътниците е важно да знаят, че спирка „Велека“ до парк „Изгрев“ няма да се обслужва, а ще се ползва спирката на линия 12 до бл.39.

Линия Б11

Автобусите по линията ще се движат двупосочно от Терминал „Изгрев“ - ул. „Акве Калиде“ - ул. „Димитър Аврамов“ - бул. „Никола Петков“. Спирките „Изгрев, бл.15“, „Изгрев, бл.70“ и „Изгрев, бл.43“ няма да бъдат обслужвани, но автобусите ще спират двупосочно на всички съществуващи спирки по изменения маршрут – „Акве Калиде“, „Добри Чинтулов“ и „Велека“.