„Защо бургазлии трябва да плащат втория най-скъп билет за обществен транспорт след София, при положение, че сме на 9-то място по доходи в страната”? Този въпрос зададоха пред журналисти от БСП-Бургас. По думите на социалистите цената на хартийката, с която се пътува в рейсовете е висока.

„За нас гражданите на Бургас това се превърна в лукс на фона на нарастващите данъци, такси и услуги. Как в градове като Пловдив, Варна, Стара Загора и други цената на билета е 1 лев?”, попита общинският лидер на социалистите Живко Господинов.

Цената на билета стана 1,5 в края на юни 2018 год с решение на Общинския съвет. Повишението се наложи заради интегрирания градски транспорт.

Общинският съветник Кирил Петков пък поиска да узнае къде отиват приходите от платеното паркиране в града.

„За какво точно се изразходват средствата на синя и зелена зона  - за заплати ли, за обозначаване ли?”, пита бургаският парламентарист.

Според него парите, които постъпват в общинската хазна от платеното паркиране, е добре да се използват за поддръжка на улиците в града.

Макар в някои райони те да са в добро състояние, съветниците от БСП  , че например в комплекс „Възраждане” далеч не е така.

От друга страна социалистите посочиха, че се обръща голяма внимание на инфраструктурата в централната част на града, за сметка на кварталите.

„Този път се надяваме, че отговорите на въпросите, които вълнуват бургазлии, ще пристигнат със скоростта на Ф16”, каза още Живко Господинов.