Започна изграждането на една от най-красивите жилищни сгради в Бургас. Днес бе направена първа копка, а Отец Стилиян отслужи литургия за благоденствие, като благослови строителните дейности по изграждането на новата жилищна сграда.

Десететажната сграда ще се издигне на кръстовището на бул. „ Струга” и ще носи най-зеленото име - Ла Виста Верде. Разгъната площ е 12 хиляди квадрата, което позволява изграждането на сто апартамента.

„Надявам се да стане една от красивите сгради на град Бургас. Мястото е много възлово, намира се на кръстовище и на един от най-оживените булеварди. Затова с много бързи темпове ще построим тази красива сграда, която да бъде един от символите на Бургас”, обясни собственикът на фирмата-строител „Бургос Строй” Стефан Колев.

Освен жилищните апартаменти в сградата ще има два търговски обекта и два подземни етажа с паркоместа. От „Бургос Строй” обаче възнамеряват да си запазят търговските помещения, където ще преместят своите офиси.

 „На всичките ни фирми ще преместим офисите тук, защото в момента сме доста пръснати. Само на ул.”Георги Кирков” имаме 7 офиса. Най-после се надявам да прибера всичките си хора на едно място”, каза Стефан Колев.

От двете страни на сградата има общински терени, които ще бъдат облагородени, ще има и зеленина, категорични са от фирмата-строител.

 „Паркоместа има в проекта предвидени повече отколкото са необходими. Имаме идея да облагородим вътрешния общински парцел, където могат да се направят и допълнително места за паркиране. В самия проект сме заложили в прилежащите площи също доста места за паркиране”, категоричен е Колев.

Първите апартаменти от новата жилищна сграда вече са продадени на зелено.

 „Има интерес от страна на хората, има продадени апартаменти. Цената на зелено за тази сграда варира от 1170 евро до 1800 на квадрат, в зависимост от вида на жилището, етаж, изложение и гледка”, обясни Стефан Колев.

Срокът за построяването на жилищната сграда е три години, като строителите си дават за цел да я реализират в рамките на година, въпреки че мястото е доста трудно за строителство заради мостовото съоръжение и интензивния трафик. На първата копка днес присъстваха и собствениците на терена, които с нетърпение очакват реализирането на Ла Виста Верде.