Всички зрелостници, които ще се явят на матурите след дни ще трябва да носят маски по време на изпитите. Това съобщи за Грамофона нюз началникът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров. Задължително мерене на температура на децата преди да влязат по стаите няма да има, уточни Паздеров.

Ако някой от зрелостниците не се почувства добре, той ще бъде изведен от изпитната стая и ще бъде заведен до медицинския кабинет, с който всяко едно училище в града разполага.

„Там медицинско лице ще прецени какво е състоянието на ученика. Има много причини, поради които едно дете може да се почувства зле”, обясни още д-р Паздеров.

В момента инспектори от РЗИ-Бургас извършват проверки във всички бургаски училища. „Всяко едно тях трябва да си подготви само плана за това как трябва да протече изпитният ден. За всяко училище е различно. Нашите здравни инспектори следят какви условия са създадени с цел да се спазят санитарно-хигиенните изисквания и противоепидемичните мерки, разпоредени от близо 3 месеца насам”, поясни началникът на РЗИ-Бургас.