ПГСАГ “Кольо Фичето” в Бургас организира Ден на отворените врати в елитната гимназия. Мероприятията, в които с голямо удоволствие се включиха всички ученици и учители, започнаха още сутринта и продължиха до обяд.

Ръководството на Строителната гимназия заедно с възпитаниците направиха днешния ден изключително емоционален и наситен със състезания и открити уроци.

Децата показаха най-доброто от себе си както в архитектурата и геодезията, така и в парковото озеленяване и водното строителство с различни демонстрации.

С усмивки по лицата и огромно желание те твориха, строиха, рисуваха, създаваха куполи от спагети. Плътно до тях във всяка отделна работилница бяха техните учители, които с радост поощряваха работата им.

Ученици с голям опит и награди от различни състезания влязоха в ролята на ментори и обучаваха съучениците си.

Спортът в днешния ден също не бе пренебрегнат, а напротив. Учениците се включиха в турнири по тенис на маса, футбол, волейбол и шахмат.

В Деня на отворени врати имаше още лекция/дискусия на тема „Ландшафната архитектура“, както и конкурс презентация „Кадастърът през моите очи“.

Изключително развълнувана от днешния ден бе Саша Буланова, която е председател на Ученическия съвет. Симпатичното момиче е в 11 б клас и учи „Строителство и архитектура“. Ето какво казаха Саша и директорът на гимназията инж. Даниела Симеонова.

Надписът с името на училището е направен от пластмасови капачки