Талантливите ученици от ОУ „Елин Пелин“ участваха с концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“. Събитието се проведе на 22 април в двора на Етнографския музей, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Децата показаха с желание и много настроение таланта си да пеят и танцуват пред обществеността на града. ВГ „Медени звънчета“ с ръководител Кремена Дидова и ВГ „Сладкопойни славейчета“ с ръководител Ваня Вълчева изпълниха песни, посветени на Лазаровден, Цветница и Великден.

С „Танц на цветята“ първокласниците отправиха към гостите на концерта пролетни свежи пожелания. Танцовите формации „Хорце“  и „Танци на народите“ с ръководител Маргарита Колева разказаха с ритми и движение, че животът е прекрасен, а пролетта носи надежда, вяра и закрила. Танцьорите от ТФ „ Тракийче“ с ръководител Теодора Войнова завладяха публиката с магията и очарованието на тракийските пролетни танци.

Сред специалните гости на пролетния концерт бяха и директори, учители и представители на 33 ОУ „ Санкт Петербург“-гр. София, СУ „Христо Ботев“-с. Баните и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- с. Смилян, партньори на ОУ „Елин Пелин“ по НП „Иновации в действие“.