Карнобатските пожарникари са повече от нетърпеливи да се преместят в новия си дом. Екип на Грамофона нюз имаше възможността да разгледа от близо новото работно място на огнеборците. Заедно с началника на пожарната в града гл. инспектор Димитър Грозев видяхме докъде са стигнали ремонтите дейности на новата сграда.

Тя се намира до Автогарата, модерна е и ще стане супер функционална, похвали се пред екипа ни Грозев.

Първата копка на новата пожарна бе направена август миналата година, а няколко месеца след това грубият строеж е вече факт. Предстои вертикалната планировка и очакванията са новото работно място на 28-те карнобатлии да е завършено още през юни тази година.

„Наесен се надявам вече да сме в новия си дом с всички удобства за работа и посрещане на гражданите”, каза Димитър Грозев.

Той допълни, че мястото, където в момента се помещават техниката и служителите, е още от Освобождението на България и вече е неудобно за работа на екипа.

Пожарната в града осигурява защита на населението от бедствия в двете общини – Карнобат и Сунгурларе. Това я прави втората по натовареност в страната, допълни Грозев.

„Пожарната в един град е част от облика му, така както са сградата на Общината, църквата, читалището. И както винаги съм казвал една пожарна трябва да се строи за 100 години напред”, допълни главният инспектор.

Натоварена ли е работата на карнобатските огнеборци и през какво минават всеки ден момчетата, очаквайте интервю на Грамофона нюз с Димитър Грозев.