Отмнали е блокиран от автомибили и автобуси. Още на входа на парка се виждат десетки превозни средства, които са оставени там. В момента в района има хиляди хора.

Повечето са привърженици на ДПС, които пристигнаха с организиран транспорт от различни точки на страната. Тук е и председателят на партията Мустафа Кардайъ, както и евродепутатът Илхан Кючук.

До сблъсъци не се стигна, но много хора останаха неприятно изненадани, защото полицията допусна само хората на ДПС в района на т.нар. „сарай на Доган“.

Част от протестиращите обявиха, че ще дойдат пред сградата на Община Бургас, за да изразят недоволството си. В момента към имението се допускат единствено привържениците на ДПС. Христо Иванов, общинските съветници и десетките граждани, които поискаха да слязат до плажната ивица там не бяха пуснати от полицията.

Преди минути кметът на Бургас Димитър Николов публикува в профила си във Фейсбук, че е поискал от директора на бургаската полиция хората да бъдат допуснати до плажа, но му било отговорено, че полицията има предварително определен план за безопосанст.

Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец. Не са допускани и общински съветници.

Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност.“