Пет поземлени имота в местността Чатал тепе в Равда, собственост на столичното дружество „Емералд пропърти мениджмънт“, са обявени за публична продажба, установи проверка на Gramofona.com. Частният съдебен изпълнител Делян Николов ги вади на търг поотделно, като общата стойност на парцелите надхвърля 2 млн. лв.

Началната цена на най-скъпия от имотите е 576 560 лв. Той се разпростира върху 4248 кв.м площ и е бивше лозе. Другите четири представляват неограден и незастроен УПИ, като единият е разположен на първа линия до морето, в друг има наземна газстанция, а в трети са розположени основите на две премахнати сгради. В момента парцелите са обрасли с гъста растителност.

Върху недвижимите имоти има вписана възбрана в полза на рускинята Елена Станиславовна Станкевич. Проверка в Търговския регистър сочи, че тя е собственик на фирмата „Ленто плюс“, която развива хотелиерска и туроператорска дейност. Любопитно е, че седалището на нейното дружество се намира в хотелски комплекс „Емералд Ризорт“ край Равда, притежавано от фирмата длъжник.

Публичната продажба на петте парцела започва от 13 февруари тази година, като в рамките на месец наддавателните предложения се подават в Районния съд в Несебър.

Това не е първи имот на „Емералд пропърти мениджмънт” в Равда, който се обявява за публична продажба. Преди няколко години на търг беше изваден терен от 23 дка в курортното селище, намиращ се близо до морето, оценен първоначално на над 8 млн. лв. Причината бяха дългове към „Уникредит Булбанк”. На парцела има основи на започнат да се строи през 2008 г. апартаментен комплекс, който е прекратен през 2011 г.

Според Търговския регистър „Емералд пропърти мениджмънт” е притежание на две офшорни компании – „Спейд бизнес” от Бахамските острови и „Сайформ инвестмънтс лимитид” от Кипър.

Дружеството е свързано с апартаментния комплекс „Емералд бийч ризорт”. Преди няколко години той стана известен с недоволството на певеца Филип Киркоров, който имаше апартамент там, но се оплакваше от мръсотията на ферма за прасета, намираща се наблизо.