По традиция на 6 декември Бургас чества официалния си празник, а в навечерието на Никулден възпитаниците на СУ „Петко Росен“ отбелязаха този ден с интересни инициативи.

На 4 декември учениците от VI и VII клас представиха благодетеля на Бургас – Александър Георгиев-Коджакафалията. Проследено бе замогването му, неговите умения и качества, превърнали го в един от най-богатите и уважавани бургазлии. На съвременната карта на града бяха показани дюканите и хановете на Коджакафалията.

На 5 декември се проведе лекоатлетическа щафета по бягане между учениците от V до VII клас. Учениците от VII г клас бяха най-бързи и заеха призовите места в класацията.

Празничната програма продължи с театрална група „Шекспир“ към СУ „Петко Росен“ по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“. Те представиха драматизация на „Българи от старо време“ по едноименната повест на Любен Каравелов. Ученици от V, VII и IX клас пресъздадоха тогавашната история на образите на дядо Либен и на  Хаджи Генчо в техните индивидуални проявления. Чрез драматизацията се напомни на всички какви хора има по света - добри, лоши, алчни, материалисти, добросърдечни, наивни и др.

По-малките ученици от I до IV клас дефилираха с оригинални костюми на тема „Малкият рибар“ по случай празника на град Бургас. Нашите малки рибарчета изненадаха своите гости с интересни и нестандартни костюми.

Най-очакваното и вълнуващо събитие беше награждаването на изявилите се ученици от директора на училището инж. Даниела Петрова. Директорът награди учениците заели призови места в есенния кръг на състезанието „Математика без граници“, както и ученици взели участие в училищни конкурси и мероприятия.

Пожелаваме още по-големи успехи на нашите ученици и колеги!!!