Забавените дърва за огрев в Руенско вече пътуват към местните. Това съобщи току що за Грамофона нюз директорът на Държавно горско стопанство Айтос инж. Сахак Сахакян.

„Няма как от понеделник насам да кажем, че всички дърва ще са при хората. Фактурираме на ден 1000 кубика и те се изнасят към жителите. Днес, утре, в този замръз камионите вървят“, обясни Сахакян.

Той припомни, че освен плануваните общо 50 000 пространствени кубика дървесина, хората ще получат допълнителни 2 000 кубика. Пред екипа ни кметът на Руен Исмаил Осман обясни, че на места е кално и стръмно и камионите на могат да доставят дървата. 

„През ноември и декември се разбрахме с кметовете по места хората да получават не по 8-10 кубика, а по 4 -5 на семейство. Решихме това да е така, за да може до втората партида местните да са спокойни и задоволени за месец и половина – два. Иначе какво щеше да се получи – едно семейство да има 10 кубика, а друго – никакви дърва“, допълни още Сахакян.

Повече подробности от него около изникналия проблем с липсата на дърва за огрев в Руенско, очаквайте в следващия материал!