Не отменяйте планираните през месец май сватби. За това призова кметът на община Руен Исмаил Осман. Заради ковид пандемията сватбените тържества са силно ограничени и в момента има изискване гостите да бъдат не повече от 15 души.

Тази забрана остана до 31 май, въпреки че вече заведенията в страната работят нормално. Здравният министър в оставка Костадин Ангелов призна, че ограничението е техническа грешка и също призова бъдещите младоженци да не отменят планираните за май тържества.

Министърът заяви, че пропускът ще бъде поправен в първия работен ден, т.е. сряда, 5 май. За малко повече търпение призова и кметът на Руен Исмаил Осман. Сватбените тържества по традиция събират не само приятелите, но и роднините на булката и младоженеца.

В Руенско традициите са особено важни и ограничението в броя на гостите накара не едни и двама влюбени да променят плановете си и да забавят сватбеното си тържество. В разгара на пандемията пък някои от двойките дори бяха готови да пътуват до съседни области, за да имат мечтаната сватба.