Областният етап от националната викторина „Да запазим децата на пътя” се проведе в град Поморие. Участие в надпреварата взеха ученици от 5 до 8 клас от училища в Поморие, Бургас, Сунгуларе и Оризаре.

Знанията на всички състезатели бяха тествани на няколко етапа: решаване на листовки, викторина с въпроси, сглобяване на пъзел с пътен знак, установяване на повреда на велосипед и оказване на до лекарска помощ.

Отговорите на всички отбори бяха внимателно оценявани от журито с председател инспектор Георги Димитров от Районното управление в Поморие.  Останалите членове  бяха Илко Илчев - директор на ОП „Социално обслужване”, Георги Костадинов - експерт „Транспорт и инфраструктура” и Атанас Карамуков- автоинструктор от Съюза на българските автомобилисти.

 „По-важното днес не са спечелените точки и крайното класиране, а времето, което сте отделили в подготовката за това състезание. Наученото тук ще бъде полезно както за вас, така и за вашите родители и близки, защото всички ние сме участници в движението ежедневно и трябва да бъдем отговорни към себе си и останалите на пътя”, каза инспектор Димитров в края на мероприятието.