Кал, пак кал и отново кал. С това се борят 15 години десетки семейства в циганската махала в Средец. При всеки дъжд на хората вече им е писнало да газят с ботуши в мръсотията и да се мъчат да бутат детски колички. Това видя инж. Гошо Атанасов, който е новото лице в предстоящите кметски избори за община Средец.

Той прекара няколко часа в най-критичните точки на махалата, където живеят предимно млади семейства с деца. В урегулираната част асфалт има, но той е тотално разбит. „Купуваме си хубави коли, а направо ги разбихме. Живеем в 21 век, а да виждате някъде казани. Вече е топло и боклукът мирише. Налага се с каруци да го извозваме, защото няма къде да го хвърлим.

До миналата година шахтата пред нас все се задръстваше и като се напълни водата, цялата мръсотия, фекалиите всичко влиза в моя двор. Колко пъти съм писал молби до кметството, плакал съм, ходил съм.

50 пъти съм  викал да дойдат и да видят проблема. 50 пъти съм ходил при шефа на ВиК и 50 пъти ме е гонил като куче. Тук за хора не ни смятат“, жалва се Цветелин.

„Проблемът специално тук е от много, много години. Земята в неурегулираната част на махалата е държавна – горски фонд. Никой обаче от общинската администрация толкова години не си е мръднал пръста да отиде до София и да поиска тя да стане общинска. А когато стане общинска, ще може улиците да влязат в регулация и да се направят пътища“, коментира инж. Атанасов.