Одобрен е списъкът с обектите, които ще финансира Община Царево. Това стана ясно след решението на Общинския съвет  в града.

Сред тях е Медицинският център. Там ще бъде направено преустройство на незавършената сграда и благоустрояване на открит паркинг. Приоритет за Общината ще бъде и проектирането и изграждането на осветлението в „Зона север“.

Няколко образователни сгради също ще получат своето финансиране. В ДГ „Делфинче“ в Ахтопол ще бъде извършен ремонт и благоустрояване на дворно пространство. Монтаж на котел и цистерна за гориво към отоплителната система ще бъдат направени в  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ахтопол. Отново в това училище ще бъде извършен ремонт на физкултурния салон и спортното игрище. Средства са отделени и за нов физкултурен салон на ДГ „Ален Мак“ в  Царево.

Към списъка е предвиден и основен ремонт сграда кметство Лозенец. Ще бъдат закупени нови модерни контейнери. От община Царево са планирали и проектиране и изграждане на осветление в Синеморец, но през друг финансов инструмент.