Допълнителни автобуси пуска Бургасбус, за да поеме потока от ученици от Английската гимназия. В сряда само за половин час на автобусната спирка в к/с „Изгрев“ е имало над 120 деца.

На следващия ден отново е имало голямо струпване на ученици, разказаха пред Gramofona.com родители. Причината е, че в гимназиите не може да има стъпаловидно начало на часовете на различните класове и повечето деца приключват по едно и също време.

Час пик за Английската се оказва 14,35 когато е краят на шестия час. Управителят на Бургасбус инж. Петко Драгнев заяви, че проблемът вече е решен. Направен е нов график и след 14 часа, когато свършват основните занятия в гимназията, автобусите ще се движат на учестен график, за да поемат потока от хора.

„Ние събираме информация по видеонаблюдението и чекирането в автобусите и гледаме да предложим на пътниците това, което е във възможностите ни“, коментира управителят на инж. Петко Драгнев.

„Ние вече променихме маршрута на автобуса от Поморие, защото над 50 деца от Несебър и Поморие учат в Английската. За да не се налага да пресичат натоварения булевард „Димитър Димов“, автобусът им вече спира до училище“, обясни инж. Драгнев.

Промяна има и в разписанието и маршрута на Б1, защото в Компютърната гимназия има нов випуск и повече деца, които пътуват до там.

Инж. Драгнев призова и ръководствата на училищата да реагират и да съобщават ако има промяна в учебния график, за да не се получава струпване на деца по автобусните спирки.