Усилен ремонт кипи в новата сграда, където от 15 септември ще влязат възпитаниците на Английската гимназия в Бургас. Ръководството на „Гео Милев“ вече се е преместило на мястото на „Добри Чинтулов”, макар все още да имат невзети неща от старата сграда, която обитаваха дълги години.

„На новото място ни остава да боядисаме и да положим настилките. Ремонтираните класни стаи предстоят да бъдат заредени с чинове и столове”, обясни пред Грамофона нюз директорът на Английската гимназия Жаклин Нейчева.  

Тя допълни, че доскорошните стопани също още не са освободили няколко помещения, но всички се съобразяват едни с други.

Нейчева призна, че условията в новата сграда са далеч по-добри от преди. „Сега можем да осигурим повече входове за достъп до сградата. Учениците ще учат в по-големи стаи, което е възможност за осигуряване на повече лично пространство. Надявам се, че всички ще оценят предимствата на новата сграда, в която ще се помещаваме занапред”, добави директорът на езиковата гимназия.

Тя е убедена, че и учителите, и учениците ще имат прекрасни условия за работа през учебната година. Първият звънец в новата сграда на 15 септември ще бие за 800 деца.

Снимка: Община Бургас