Строеж под прозорците на ОУ „Любен Каравелов разгневи родителите на ученици от школото. Изненадващо преди дни на гърба на новата сграда на училището започнало ударно строителство. „За два дена изляха плочата. Тук беше лудница, камионите буквално чакаха на опашка“, коментираха и съседи.

Проектът предвижда до училищната сграда да се появи 6-етажен блок. Той обаче ще закрие напълно прозорците на актовата зала и библиотеката на основното училище. Родители коментираха също така, че има поражения и по новоремонтираната Стара баня, в която в момента учат първокласниците на ОУ „Любен Каравелов“. Строежът е затворил трафопоста на училището, блокира се и един от аварийните изходи.

Живеещи в непосредствена близост до новия строеж се оплакаха, че вече са се появили пукнатини по носещата стена на тяхната кооперация. Освен това съседите не били уведомени за предстоящия строеж, не е искано и тяхното съгласие, както е по закон. Строителите са разрушили част от училищната ограда.

В момента строежът е спрян, съобщи зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. „Строителното разрешение е дадено от районния архитект. Със сигурност ще има наказани за това нещо“, допълни Ананиева.

Тя уточни, че теренът е реституиран, а планът за застрояване е от преди 15 години. Строителството ще може да продължи едва след като се преработи проектът и се спазят необходимите отстояния.