Голямо струпване на ученици от Търговската гимназия имало тази вечер в бургаския квартал Ветрен. За това сигнализираха очевидци в редакцията на Gramofona.com. Децата са били на концерт на Аква Калиде и после стотици учащи са се струпали на спирката на градския автобус за Бургас.

„Къде е организацята на транспорта на учениците?“, възмущават се свидетелите на безконтролното погазване на противоепидемичните мерки от страна на учителите.

Нашите информатори разказват още: „Половината останаха 25 минути под дъжда да чакат следващия автобус. Имало после заразени, ами ще има… вижте за какво иде реч! Натъпкани като сардели. Много деца, много и половината без маски, да не кажа всички!“.

Подобно струпване на ученици имаше в началото на учебната година на спирката до новата сграда на Английската гимназия в Бургас, в ж.к. „Изгрев“. След сигнал до общинския превозвач „Бургасбус“ беше променена транспортната схема, за да отговаря на транспорта на учениците.

Днешното струпване обаче е нарушение на организаторите на това масово ученическо мероприятие. Редакцията на Gramofona.com ще постави въпроса пред отговорните институции.

 

В галерията снимки от струпването на ученици в квартал Ветрен