Помните ли сладките молби на бургаските ученици до чичо Кмет за грипна ваканция? Няколко години подред всички се забавлявахме с изобретателността на хлапетата, които искаха малко повече почивка в сезона на вирусите.

Времената се менят, подходът на учениците също и тази година те залагат на нещо ново. Не случайно Бургас е град, който залага на Ай Ти обучението и компютърните технологии.

Вместо да пишат съобщения, ученици организираха онлайн петиция с искане за грипна ваканция. Петицията набира популярност и за по-малко от час успя да получи подкрепата на над 1000 бургаски деца.

Основният мотив за искането на грипна ваканция е, че децата масово отиват болни на училище и така заразяват и съучениците си. Въпреки че на подписката е снимката на кмета на Бургас, искането е не само ваканция в града, но и в цялата област.

Грипна ваканция вече обявиха кметовете на Карнобат и Сунгурларе. От Регионалната здравна инспекция в Бургас съобщиха, че в момента най-много са болните на възраст между 5 и 14 години.

Петицията можете да видите ТУК

 

Снимка: manager.bg