Трима български евродепутати се очаква да дойдат в Бургас за конференцията „Български гласове за Европа“, съобщиха от Българската телеграфна агенция. Събитието, организирано от БТА в рамките на Конференцията за бъдещето на Европа, ще се състои на 6 декември, понеделник, от 13:00 ч. до 16:00 ч. в хотел „България“.

Поканените евродепутати са Ева Майдел, Илхан Кючюк и Ангел Джамбазки, които са представители на България в Конференцията за бъдещето на Европа. Освен тях в събитието ще участват Теодор Стойчев – ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България, и бургаският кмет Димитър Николов.

В конференцията ще участват редактори, репортери и кореспонденти на БТА от цяла България, представители на местната и регионалната държавна власт, бизнеса, здравеопазването, културата, образованието, туризма, спорта, неправителствения сектор и обикновени граждани. Дискусията ще се излъчва на страниците на БТА в интернет.

Преди началото на конференцията „Български гласове за Европа“ БТА ще открие Национален пресклуб в гр. Бургас на ул. „Митрополит Симеон“ № 14.

Събитията ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки.