Ще измести ли новият амфитеатър търговците в Меден рудник? Бъдещото му местоположение ще е в района на Лакомата спирка, където десетки продавачи развиват дейност.

По информация на общинския съветник от Движение България на гражданите Живко Табаков търговците са заплашени да хлопнат кепенци в най-големия бургаски комплекс.

„Наемателите на обекти са силно притеснени от липсата на яснота около това кога ще бъдат официално уведомени, че трябва да ги напуснат”, алармира Живко Табаков.

Той обясни, че засегнатите хора вече са започнали подписка и до момента в нея са се разписали 56 души. Табаков допълва, че някои от хората развиват търговска дейност на това място близо 20 години и настоящото неизяснено положение създава у тях усещане за несигурност и непредвидимост на вложените инвестиции.

Общинският съветник се интересува на какъв етап от изграждането се намира амфитеатърът в комплекса и откъде ще бъдат осигурени средства за реализирането му. Отговорът от ообщинската администрация трябва да стане на предстоящата общинска сесия в края на месеца.