Нова светофарна уредба ще бъде монтирана в бургаския ж.к. „Изгрев“. Става въпрос за кръстовището на ул. „Петко Задгорски“ и ул. „Георги Калоянчев“ (до магазин Била), което е едно от най-натоварените в комплекса.

Решението за поставянето на светофара беше взето на днешната сесия на Общинския съвет по предложение на председателя на групата съветници на БСП Живко Господинов. Интересното е, че тя беше подкрепена и от съветниците от ГЕРБ, иначе нямаше да мине.

Въпросът за светофара е поставен от жители на ж.к. „Изгрев“ по време на срещи с Господинов, съобщиха от пресцентъра на левицата. „Считам, че искането на гражданите е напълно оправдано поради множеството конфликтни зони на кръстовището, които водят до очаквано увеличение на ПТП, свързани с отнемане на предимство между автомобили, извършващи ляв завой, и тези, движещи се насреща, както и произшествия между МПС и пресичащи велосипедисти или пешеходци. Да не забравяме и конфликтните зони между превозните средства на обществения транспорт за превоз на пътници и останалите участници в движението, които могат да бъдат предотвратени с поставянето на пътен светофар“, подчерта той.

Господинов заяви още, че натовареността на кръстовището и сега отговаря за поставяне на светофар, а само след няколко месеца, след като бъде открита и зала „Арена Бургас“, автомобилният трафик от посетителите отново ще се насочи към същото това кръстовище.