Възрастни хора от Бургас са останали на студено заради неуредици по проекта за подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови. Сигналът е на местната структура на партия „Възраждане“.

„С нас се свързаха наши симпатизанти от кварталите „Победа“ и „Горно Езерево“, обясни Тодор Ангелов. Още на 15 ноември печките на две семейства са взети, доставени са им нова на пелети, но те не били окомплектовани.

„От фирма „Нес“ ООД казали на едната жена, че от Общината не са доставили димоотвот. Ако искала, можели да ѝ монтират техен, но срещу заплащане от 150 лева“, допълни Ангелов.

Той уточни, че от фирмата се държали любезно, не принуждавали хората насила да купуват димоотводите им, но им обяснавали, оригиналните ще се забавят. Освен това не били така качествени и издържали по една година, докато техните димоотводи били с петгодишна гаранция.

Ангелов обясни, че в партията имали около 20 подобни сигнали и все ставало въпрос за възрастни хора. Една от потърпевшите се принудила да вземе печка на дърва от свои познати, защото в дома ѝ вече било студено.

1994 са домакинствата, на които трябва да се подменят отоплителните уреди с нови и по-екологични, обясниха от „Възраждане“ – Бургас.

Gramofona.com отправи въпроси по темата към Община Бургас, която е партньор по проекта. Очаквайте отговора на местната администрация. Ще търсим позицията и на фирма "Нес" ООД, която отговаря за подмяната и монтажа на печките.