Тирове и камиони минават с висока скорост през руенски и помирийски села и застрашават живота на хората. За това сигнализират читатели на Gramofona.com. В Просеник са силно притеснени, защото тежкотоварните машини минават край училището.

„Тук постоянно има деца и родители. Въпрос на време е да се случи непоправимото, ако не се вземат мерки“, предупреждават хората. Съмненията им са, че трафикът се е увеличил, за да се избегне кантарът, който властите поставиха на КПП Ябълчево. Той трябва да следи дали тировете пътуват претоварени. „Вярно е, имаме проблем и има реална опасност от инциденти“, заяви и кметът на община Руен Исмаил Осман.

Той е категоричен, че след като транзитният тежкотоварен трафик беше отклонен от Айтоския проход, камионите са започнали да минават по пътя Руен – Просеник – Страцин – Бата.

Исмаил Осман вече е сезирал Агенция „Пътна инфраструктура“ и полицията за проблема. Обещанието е мобилна камера да следи за скоростта на различни места по пътя. Обмисля се и вариантът ДАИ да местят кантара, който следи дали камионите са претоварени.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев ще настоява пътна полиция да контролира трафика в селата от неговата община. Очаквайте подробности по темата.