За периода 6-7 октомври са установени два случая на COVID-19

25 ученици от един четвърти клас са под карантина в бургаското ОУ „Елин Пелин” заради заразено с коронавирус дете. Информацията е публикувана официално в сайта на учебното заведение.

За периода 6-7 октомври са установени два случая на COVID-19, съобщават от бургаското школо. Заразен е един ученик от 4 Клас. Той е под карантина. В същата ситуация е и един преподавател, дал положителен тест за COVID – 19.

От ръководството на училището допълват, че по предписание на РЗИ-Бургас е извършена щателна дезинфекция на класните стаи, коридори, санитарни възли и други помещения, в които е бил преподавателят.

„Във връзка с взетите мерки и правила за работа в условията на COVID – 19, Ви напомняме, че ученик, който има грипоподобни признаци: температура над 37.5 градуса, кашлица, хрема, болки в корема, повръщане, разстройство, задух и затруднено дишане незабавно трябва да информира личния си лекар и да не посещава учебни занятия до изясняване на причините за неразположението”, казват още от ОУ „Елин Пелин”.