Няколко интересни събития могат да бъдат посетени на днешния 2 декември в Бургас.

От 11:00 часа от Часовника тръгва щафетна опознавателна разходка „Различният Бургас“. Това е съвместна инициатива с ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“.

В 11:30 часа в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК започва филмът „Шампионът на Тихия океан“. Той разказва за преплуването на протока Каталина от бургаския спортист Цанко Цанков. Зрителите ще могат да се срещнат лично с именития плувец и неговия екип и дори да си вземат автографи.

12:00 е часът на откриването на изложба на Даниела Власакиева в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Платната ще бъдат наредени в тамошната многофункционална зала, като те ще мигат да бъдат видени в периода 2-10 декември.

От 16.00 ч. под Часовника ще бъде открита фотографската изложба „Богоявление в Малко Търново“. Тя е дело на бургаския фотограф Христо Анестев, провежда се по инициатива на Община Малко Търново.

В 17.00 часа започва прожекцията на филма „ЕТО КЪДЕ СИ в Млякото на Мечтите“ на режисьора Милена Кънева. Мястото е зала „Ал. Г. Коджакафалията“ в Морското казино. Филмът разказва за българското участие в 59-ото Венецианско биенале.

Любителите на операта ще бъдат зарадвани от 19:00 часа с вокален концерт със солистите на Държавна опера – Бургас: Даниела Дякова – мецосопран, Александър Крунев – баритон, на рояла – Илиана Тодорова.