„Всеки шофьор или пешеходец трябва да внимава в ежедневния трафик в Бургас. Нека всички бъдем толерантни на пътя”. Това каза пред Грамофона нюз управителят на „Бургасбус” инж Петко Драгнев по повод станалата преди часове катастрофа в новата бус лента на бургаския булевард „Демокрация”.

Инцидентът се случи на пресечката с ул. „Иван Богоров“. Автобус по линия Б12 блъсна лек автомобил, който според шофьора на автобуса и очевидци, сякъл пътя.

Драгнев бе категоричен, че нито автобусите, нито колите имат проблеми с движението по наскоро ремонтирания участък. „Всички трябва да свикнем с новата обстановка.

Същата бе ситуацията по улица „24-ти черноморски пехотен полк“, по бул. „Христо Ботев”, като се слиза от Меден рудник надолу, но хората там свикнаха да пътуват”, обясни още шефът на „Бургасбус”.

По думите му контрольоркта от катастрофиралия автобус все още е в болница. Жената е паднала на пода след удара с леката кола. При първоначалния преглед е установено, че едната й ръка е подута и има болки в гърдите. На пострадалата ще бъдат направени още изследвания, за да се установи дали няма счупвания или натъртвания по тялото.