Некоректни знаци и конфликтни точки между пешеходци и велосипедисти в Морската градина. На някои от велоалеите е поставен знакът Г15, който показва задължителен път само за пешеходци.

На много места пък е поставен знакът Г16, който е за споделена между пешеходците и велосипедистите зона и на практика прави излишно разчертаването с жълта боя. Никъде в Морската градина няма знак Г14, който дава безусловно предимство на колоездачите.

Това са установили общински съветници, които предлагат да се премахне маркировката за велосипедисти от крайбрежната алея. Те ще настояват също така и за монтирането на коректни знаци, които да не объркват нито пешеходците, нито колоездачите.

Предложението е на Живко Табаков, който направи собствено проучване за велоалеята. Тя е една от първите в Бургас, но и най-конфликтната според повечето бургазлии.

Предложението на Табаков е подкрепено и от колегите му Евгений Мосинов, Антон Коджабашев, Тодор Ангелов и Константин Бачийски. Те предлагат също така да се обособи Алея за здравето, която да осигури алтернативен маршрут за велосипедистите в Морската градина.

Докладната ще бъде внесена за разглеждане на предстоящото заседание на Общинския съвет в Бургас.