И тази година Средно училище „Петко Росен“ изпрати своите прекрасни абитуриенти. С много емоции, сълзи в очите от радост и мъничко тъга те се разделиха със своето училище.

„Вече е време за сбогом, време за нови начинания и предизвикателства! Това е моментът, в който ще се разделим с любимото училище и се отправим към новите си цели и мечти. Това е времето, в  което, ние порасналите момичета и момчета от 12 „а“  сме готови за  следващата стъпка в живота си!“ С тези думи дванадесетокласниците от Средно училище „Петко Росен“ си взеха довиждане със своето училище и учители.

В тържествената обстановка, абитуриентите се простиха с училището, учителите и приятелите си. Те споделиха спомени, смяха се  и плакаха заедно, но най-важното – вдъхновиха се  един от друг в очакване на своето бъдеще.

„Този ден е ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият, свързан с много вълнения – раздяла с детството, с любимите учители, с любимия клас, осъзнаване на бъдещите отговорности, предчувствие, че предстои по-сериозното навлизане в познанието.
Скъпи зрелостници, бъдете себе си пред предизвикателствата на живота. Превърнете трудностите в победи, а мечтите – в реалност! И не забравяйте – успехът се крие в самите вас!
Дългия път на вашето съзряване сте изминали не сами, а винаги подкрепяни, напътствани, вдъхновявани от своите учители. Спомняйте си ги с уважение и не забравяйте хубавите години в училище. Уроците за вас не свършват с последния учебен ден. От днес пред вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам.“

С тези топли думи и сърдечни пожелания, инж. Даниела Петрова – Директор на СУ „Петко Росен“ , поздрави абитуриентите.