Не е правена проверка в Немската гимназия за температурата в класните стаи. Това отговориха на запитване на Gramofona.com от Регионалната здравна инспекция след сигнал на родители, че децата им учат на студено.

Според информацията, която постъпи в редакцията, проверка в гимназията е имало, но тя е била само на втория етаж на училището, където температурите били по-поносими. От здравната инспекция уточниха, че проверяват училищата в региона, но заради усложнената епидемична обстановка в момента се реагира основно на сигнали.

От РЗИ обаче посъветваха родителите да опишат в жалба до тях ситуацията, която ги притеснява и да посочат класните стаи, в които е най-студено. Междувременно и деца от гимназията разказаха, че някои от учителите им стоят в клас с палтата си. Gramofona.com опита да се свърже с директора на НЕГ „Гьоте“.

Г-жа Надежда Радева-Иванова обаче днес е на онлайн обучение и не отговаря на телефона си. Колегите й пък не пожелаха да коментират и ни посъветваха да потърсим информация утре.