Ние не си ли даваме сметка от какво сме заплашени? , добави с още ирония Петков

Председателят на партия АБВ Румен Петков няма да се подложи на ваксинация срещу коронавирус. Пред журналисти в Бургас той изрази притеснение и силно смущение, виждайки промяна в цвета на косата на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Той бе първият българин, който се имунизира срещу ковид в страната.

С присъщия си цветущ език лидерът на АБВ описа емоционалните си преживявания около ваксинацията на здравния министър. В прав текст Петков обърна внимание и на това колко много държи на своята прическа.

„По телевизията видях как ваксинираха здравния министър и на другия ден му се промени цвета на косата. Това е страничен ефект, който не искам да ме връхлети. Аз съм нормален мъж и си искам моя цвят на косата. Побеляла, по-рехавичка, но да си е моята. А на него му се промени цветът на косата”, каза с доза ирония Петков.

По думите му световната здравна организация вече би трябвало да изследва този „страничен ефект”. „Ние не си ли даваме сметка от какво сме заплашени?  Тези ваксини променят генофонда на човечеството”, добави с още ирония Петков.