На 26.11.2022 год., само няколко дни след Деня на християнското семейство и в навечерието на Светлите Рождественски празници, се състоя Благотворителната вечер на християнските добродетели, организирана от Ротари клуб Поморие. Традиционно събитията преди Коледа са част от програмата на Клуба, свързана с реализирането на годишните клубни програми в полза на обществото. Това сподели във фейсбук страницата си бизнесменът и хотелиер Георги Тръпков. 

"Подкрепа за младите таланти в Община Поморие" е новостартиралият проект на поморийския Ротари клуб. Той е насочен към децата от общината и предвижда да се подпомогне развитието на млади, изявени таланти в три области - наука, изкуство и професионално развитие, в които ще бъдат присъдени награди под формата на такси за семинари, майсторски класове, курсове и други подобни обучения, които ще дадат възможност на изявените деца да надградят таланта си.

Сред гостите на Благотворителната вечер бяха кметът на Община Поморие, кметът на Каблешково, творци и общественици от града и региона, приятели-ротарианци от Ямбол, Сливен, Чирпан , Попово. За доброто настроение на присъстващите се грижиха любимците на жури и публика от тазгодишния конкурс "Бургас и морето" - Дишо, Иван и Криси, музикалния състав на "Клуб 24", както и прекрасните танцьори от балет "Електра". Но най-топлите овации за омайващите си изпълнения получиха младите певици Йоана Дафова, възпитаник на оперната ни певица Биляна Данаилова и Полина Березовская, с наставник Анета Драгнева-Данилова.

Президентът на Ротари клуб Поморие за 2022/2023 г. отправи своето приветствие към гостите в началото на вечерта. Беше изчетено и благодарствено писмо от ръководството и педагогическия колектив на СУ "Иван Вазов" - гр.Поморие до Клуба, относно предходни проекти, реализирани в помощ на децата и училището (площадка по Безопасно движение по пътищата, сензорна стая за деца със СОП, интерактивни дисплеи).

Изразяваме сърдечни благодарности към всички приятели и гости на Благотворителната вечер, които с присъствието си станаха съпричастни към мисията и проектите на Клуба. Особена признателност и дълбока благодарност отправяме към творците на Поморие, които безвъзмездно дариха свои произведения за провеждането на благотворителния явен търг, чрез който се набра значителна част от средствата вечерта: Карамфила Добрева - акварел с изглед от Поморие, Милчо Талев - маслена живопис, Георги Димитров - две фотографии с изгледи от Поморие.